Νέα, Προϊόντα Χαρουπιού, Το Χαρούπι

Σοκολάτα Γάλακτος χαρουπιού

Το χαρούπι, ο καρπός-φρούτο της Χαρουπιάς, είναι η λεγόμενη ‘σοκολάτα της Κρήτης’, και αυτό γιατί έχει φυσικά γλυκιά και ευχάριστη γεύση και μπορεί να υποκαταστήσει εξαιρετικά την σοκολάτα.

 

Delicarob: το τέλειο επιδόρπιο

Το Delicarob είναι άλειμμα με χαρούπι και περιέχει χαρουπόσκονη, χαρουπόμελο, πάστα φουντουκιού και γάλα πλήρες σε σκόνη. Η χαρουπόσκονη προέρχεται από τη σάρκα του χαρουπιού και γι’ αυτό είναι πολύ θρεπτική.

Περιέχει ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο) κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο (σε τριπλάσια αναλογία από το γάλα), φωσφόρο, βιταμίνες το

υ συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και τανίνες, δηλαδή ινώδεις ουσίες όπως λιγνίνη, η οποία επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερίνη. Το χαρουπόμελο είναι το υγρό που περιλαμβάνεται μέσα στο χαρούπι και είναι επίσης πολύ πλούσιο σε ασβέστιο. Συνολικά δηλαδή, το Delicarob είναι ένα προϊόν ιδανικό και για παιδιά και ενήλικες.
Το Delicarob είναι επιδόρπιο και μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Η υφή του μοιάζει με αυτή της μερέντας. Μπορεί να υποκαταστήσει την σοκολάτα ή το κακάο ή να καλύψει τις ανάγκες μας σε ζάχαρα. Μπορεί να αλειφθεί σε ψωμί, φρυγανιές, τσουρέκι, ή να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, ψωμάκια, μπισκότα, γλυκά, ή γενικότερα στην ζαχαροπλαστική. Δείτε ΕΔΩ τις συνταγές με το Delicarob. Επίσης είναι κατάλληλο πρωινό για όλους, καθώς όπως αναφέραμε, είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας και έχει υπέροχη γεύση.

 

Σοκολάτα Γάλακτος χαρουπιού

Ίσως χρωστάμε πολλά σ’ αυτούς που επινόησαν τη σοκολάτα, αλλά θέλοντας να έχουμε ένα προϊόν στη διατροφή μας με λιγότερα ζάχαρα, στην Creta Carob επινοήσαμε τη Σοκολάτα Γάλακτος με Βιολογικό Χαρουπόμελο. Το 50% των γλυκαντικών είναι φυσικά, ενώ έχει 60% λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Ένα από τα βασικά συστατικά της Σοκολάτας είναι το Χαρουπόμελο, το οποίο όπως είπαμε παραπάνω, είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, και έτσι βοηθά στην καλύτερη σωματική υγεία.
Η Σοκολάτα Γάλακτος Χαρουπιού μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, ή στην ζαχαροπλαστική, μέσα σε γλυκά. Λιωμένη, μπορεί να γίνει εκπληκτική επικάλυψη σε κέικ, τσιζκέικ, σοκολατάκια, τρουφάκια, μπισκότα και άλλα.